La Fundació Oceanogràfic participa en la reunió mundial per la mort de zifis de Fuerteventura
• Fahlman explica als principals experts la investigació que desenvolupa a València sobre la fisiologia del busseig de cetacis
El responsable deInvestigació de la Fundació Oceanogràfic, Andreas Fahlman, un dels majors especialistes en fisiologia del busseig dels cetacis, ha portat a la reunió mundial de Fuerteventura els avanços en recerca que es realitzen a l’Oceanogràfic sobre l’acústica i els seus efectes en els varaments de cetacis.
La trobada amb els millors especialistes de tres continents sobre aquests assumptes s’ha produït amb motiu del 15 aniversari de la gran mortalitat de zifis que es va produir després d’un varament massiu, que va canviar les recerques entorn de l’impacte de les maniobres militars en aquests grans mamífers.
El taller de tres dies de durada ha abordat diferents àrees vinculades als zifis com els varaments, la seua biologia, el comportament, fisiologia i sanitat per a posar en comú i debatre sobre els progressos que s’han fet en la recerca d’aquests aspectes a tot arreu del món.
Fahlman ha debatut entorn del que se sap fins ara sobre aquests assumptes i què s’hauria d’investigar en el futur. Així mateix ha explicat les diferents línies de recerca que es desenvolupen en la Fundació Oceanogràfic sobre fisiologia de la respiració i bioacústica per a determinar en quina mesura pateix l’animal, pertorbat pel soroll, l’ascensió brusca a la superfície.