Temperats i tropicals
Els mars temperats i tropicals ocupen i s’estenen des de l’equador a latituds voltenas als cercles polars, comprendiendo per tant la majoria dels oceans.
Els mars tropicals tenen una temperatura mitjana de les aigües superficials de 25 graus C, i aquestes càlides aigües permeten el desenvolupament de la major biodiversitat del planeta.Els mars temperats la temperatura dels quals té oscil·lacions tèrmiques, aconseguint els 12 graus de mínima, es distingeixen per presentar una productivitat molt elevada i de gran importància biològica, a causa dels esclats anuals de plàncton. En ells es troben tant espècies residents com a migratòries, les quals, es mouen a través dels mars temperats a la recerca de recursos.
Cranc aranya gegant
Macrocheira kaempferi
El cranc aranya gegant (Macrocheira kaempferi) és l’antròpode viu més gran, per longitud, del món.
Foca comuna
Phoca vitulina
A diferencia de otras focas, esta especie prefiere habitar en playas resguardadas, bahías y estuarios
Morena comú
Muraena helena
La morena (Muraena hel·lena) és un peix ossi, pertanyent al grup dels anguiliformes.
Peix cirugià blau
Paracanthurus hepatus
Paracanthurus hepatus, de la familia dels Acanthuridae rep el sobrenom de peix cirugià per l’espina extraíble que porta en cada un dels dos costats del naixement de l’aleta cabal.
Peix Emperador Veler
Symphorichthys spilurus
El peix Emperador Veler (Symphorichthys spilurus) es distribuïx pel Pacífic occidental tropical. És un peix de costums territorials que viu en zones de formacions coral·lines i grans planes arenoses a una profunditat entre 5 i 60 metres.
Peix Globus
Takifugu niphobles
Este peix Takifugu niphobles de mitjana grandària (15 cm) i amb la típica forma de peix globus ho podem observar en l'aquari d'Izú de la torre temperats.
Peix Napoleón
Cheilinus undulatus
El peix Napoleón, Cheilinus undulatus, pot aconseguir els 230 cm de longitud i quasi els 200 kg de pes.
Peix Pallasso
Amphiprion ocellaris
El peix pallasso (Amphiprion ocellaris), de no més de 8 centímetres, es reconeix fàcilment per la seua coloració.
Tauró dormidor banyut
Heterodontus francisci
Tauró de mida mitjana (97 cm), nocturn i solitari. Amb un patró de coloració similar al camuflatge emprat pels militars a les zones àrides.
Tauró lleopard
Triakis semifasciata
El tauró lleopard pertany a la mateixa família que els taurons gat i els gatvaires, per tant posseeix una anatomia i un patró de coloració similars.
Tauró Unflat
Cephaloscyllium ventriosum
El tauró unflat habita en el bosc de kelp i, igual que el tauró bou, pot unflar el seu estómac d'aire o aigua.
Tortuga boba
Caretta caretta
De coloració marró i grandària mitjana, estes espècie es caracteritza per la gran grandària del seu cap en proporció a la resta del cos.Posseeix 5 escuts laterals en la seua closca i dos parells d'escuts prefrontals entre els seus ulls.
Tortuga carey
Eretmochelys imbricata
El seu nom comú en anglés (hawksbill turtle) significa “bec de falcó”, a causa de la forma de bec de la seua mandíbula superior.
Tortuga verde
Chelonia mydas
És la segona tortuga marina més gran del planeta després de la tortuga llaüt. Es caracteritza per la presència de 4 escuts laterals en la seua closca i un parell d'escuts prefrontals situats entre els ulls.